Rilke fél fordulattal Weöreshöz
Idő előtt jött angyal, a halál;
Vigasztalásul szárnya egy szemét
Rábízza a várakozóra, lásson,
Míg végre érett idejében vigye
Magával, addig se legyen egyedül.
Ó, milyen rossz látni a holnapot,
Akárha más nem is itt élne, úgy szól,
Bolondnak tart, magát nem bolondnak,
Ésszel fut romlásába az ember,
Valamennyi részlet győztes ura,
S kit angyalszemmel vertek, tudja ezt,
Köztes létbe ragadva udvarias
Próbál lenni, mosolyogni mindre,
Kik aggodalmasan gyüjtögetnek,
Se le, se rábeszélni bármire.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-01 14:16:46
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-01 14:16:46