Túlzás és pompa
Álmában álmélkodik,
hát ilyen egy másik életet leélni?
Mintha egy forrás tört volna föl,
beszél, maga se tudja mit, és értik,
sőt megkönnyezik a szavait.
Vaktöltényt használ, mégis
véresek a lőlapok. Ez barokkos
túlzás és persze perzsa pompa,
de mégis van, mint a délibáb,
vagy mint a kétely aranymérlege:
mindkét serpenyőjében egy kérdéssel.
Föloldoz? Föláldoz? Egyikben ott
a másik, életében a mások élete:
Sziszifuszt csinál belőle egy utcakő,
egy hirdetőoszlop Simeont.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kortárs, 2016. jún.
Kötetben: Tejút nappal (Budapest, 2017)
Kiadó: Magyar Napló Kiadó
Feltöltés ideje: 2019-06-27 19:40:41
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-27 19:40:41