bátortalan a reggel
kenyerét félve szeli a kés
morzsálódva remeg
a terítőn a megkezdett szelet
a tükörtojás kiszakadt
hártyája sérült
nyomás alatt
nehéz önállónak lenni
égett tejszag úszik
kozmált fátylat
húz a légben
a kávé keserű
kortyokban csúszik
szokott útvonalán
veszi birtokába
az összeszűkült gyomrot