Tavaszváró
Tavaszváró
Készülődik lassan a tél,
Szedi sátorfáját.
Elveszti a nap fényétől
Minden bátorságát.
Tarsolyában van még hideg,
Hó is a ravasznak.
Nem szívesen adná most át,
Helyét a tavasznak.
Nyújtózkodik a termőföld,
Kipihenten ásít.
Mély álmából ébredezve,
Jó időre vágyik.
Beköszönt a tavasz ismét,
Visszatér a gólya.
Elhagyatott árva fészek,
Megint lesz lakója.
Hamarosan zöld ruhát ölt
A természet újra,
Erdőn, mezőn, az ébresztőt
Enyhe szellő fújja.
Tarka pillangóval táncol
Magasba repíti,
Virágokból szőtt palástját
A földre teríti.
Megtöri az erdő csendjét
Levél zizegéssel,
Hazatérő dalos madár
Vidám csicsergéssel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-04-22 12:51:02
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-22 12:51:02