NOTRE DAME
Láttam, ahogy pokolba hull a tornya,
mintha az Isten egyik ujja volna,
ahogy az Óhazának int jelet.
Égő ima. Megtorpant döbbenet.
A lelkét küldte föl a mennybe Párizs,
de üszköt nyel vele a nagyvilág is,
s a majdnem nyolcmilliárd, egy tömeg.
A nagy kereszten óriás szögek.
Egy égett stigma. Lyukas boltozat.
Az ég bezárult. Ma már nem fogad.
Húsvét péntek jön. Fölszakadt sebek.
A templom böjtöl. Nem az emberek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-04-17 08:46:15
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-17 08:46:15