A szeretet koldusa
úgy szeretném, hogyha
szeretnének engem
kietlen kertembe
gyöpöt ültetnének
kisfiúk, kislányok
játszanának rajtam
nincs gyöpöm, Virág sincs
csak a baj van rajtam
bizonytalan vagyok
egy érző szív vagyok
tátogó hal vagyok
víz nélkül tátogok
tátogok víz nélkül
víz nélkül szomjazom
számomra nincs hely e világban
hiába utazom
hiába utazom
hajóm megfeneklett
én a szabad hajós
immár fegyenc lettem
hetedhét országot
szabadon bejárva
lettem magam rabja
magamba bezárva
vagyok a szeretet koldusa
ó, én szegény legény
Istenhez el soha nem jutó
együgyű költemény
mert a langyosokat
kiköpi az Isten
nem kellek én már
az Egek Urának sem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-04-14 19:55:56
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-14 19:55:56