Etalon
Amikor nem adják majd ki a verseimet,
neked mutatom majd meg.
Amikor nem leszek benne a tankönyvekben,
amikor nem szavalnak majd versenyeken,
és nem elemeznek majd érettségi tételként,
mind-mind neked szól.
Téged éltetnek majd gyűlölettel teljes soraim
minden elveszett rímpárral, semmitmondó
költői képpel, és ars- poeticával, amíg
csak élek, létezem.
Téged teszlek meg címként, címzettként,
te átkozott fordított-tükörkép!
A te sikereiddel töltöm meg fekélyes gyomromat,
miközben sírva olvaslak téged
és szánom magamat. Őszintén szánom magam,
amiért nem te vagyok! Mert akkor,
és csak akkor hinném el másoknak, hogy
jó vagyok ahelyett, hogy tudnám,
egy vesszőm is többet ér nálad,
ha jó helyre teszem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-02-18 22:02:54
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-24 21:54:43