gondoltam,
az újuláshoz
sarlót és kalapácsot
de ti csak
keresztet hoztatok
amin megfeszülhetek
izzadtsággal és nyállal kentétek
forradalmira ájulásig
azt mondtam
ez mégis szép lesz
szegény édesapám
csak azt motyogta
hogy vegyék le róla
a pelenkát
szabadon akart beszarni
halálakor