Szüret
Hordó, hordó boros hordó
Nem jó, ha a hasad kongó
Mert ha kongó üres biz'az.
Borkedvelő bort nem ihat.
Szüreteljük le a szőlőt
Préseljük ki a hegy levét
Töltsük fel az üres hordót
Hadd forrjon ki ott a jó bor.
Mustból kiforrt már az új bor
Új borból lesz finom ó-bor
Igyunk hát a tavalyiból
Meg nem árthat egy kis jó bor.
Ha jó bort iszunk mértékkel
Nem megy ellen egészséggel
Akár vörös, akár fehér
A jó boroknak nem kell cégér.
Kiittuk már poharunkat
Megbeszéltük sorsainkat
Mondókánkat fogjuk szűkre
Váljon e bor egészségünkre.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.