GYÛLÉS
Rácifráz szavak nagyotmondó szépe.
Társaival leül protokoll-székbe.
Protokoll-székben mind-mind rendre ott van,
kívül mosolygón, belül ásítósan.
Mi is mosolygunk. Ó, hiba ne essék,
te elvárt szabvány, látszat-kötelesség!
Göcsörtös szót X. mondott egyszer kínban,
- nem Ő hegyez most zabot Kukutyinban?!
Taps-függöny rándul. Tudod mi van akkor,
ha vadász s róka mind-mind egynek tapsol?
Leninkép néz. Akarja, nem akarja:
ott lóg az ünnep nyakába akasztva.
/1978/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.