Zászlók között szél vakarász.
Szónokolgat sok akarász.
Hazugság nékik nem nagy ügy:
saját zsebük az istenük!
Ki díszre, dobra szájat tát,
ki leköpi volt-önmagát...
Heherésznek kis kóficok.
Hatalom-alom, gyűl piszok.
Uncle Sam Úr csizmát levet:
- TALPAM SZABAD! Lehet, lehet...
Ősz bölcs nevet ősz-fák alatt:
- Annyi bizos: e Talp - szabad!