Mea culpa Virághoz
piafom
kicsi verebem
bár nevedhez méltón illene versemben is
valami virágnevet választanom neked
de fel-felbuggyanó kacajod úgy gurult
szanaszét a szobában
mintha edith mennyei hangját hallanám
amúgy meg néma volt a szád
béna a kis lábad
agysorvadt a tekinteted
mégis hányszor
de hányszor
bukott ki ajkamon
te szép
te drága
én kis társam
a feneketlen bajban
hogy is írta az a feledhetetlen
simonyi imre bácsi
„szánom és bánom amíg csak élek,
de csupán azt, hogy gyáva voltam elkövetni
(mea culpa mea maxima culpa!),
amit el kellett volna követnem
egyszál fejszével vagy a puszta két kezemmel…”
a születésed előtt ott a kórházban
még most is itt lehetnél
velem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-21 23:55:38
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-22 00:28:38