Rajtam vagy rajtad múlik,
hogy az a mennyezet-freskó
lassan a földre hullik
és színeket lopnak a
boldogtalan pillanatok,
míg belefakulunk egy
közönyös jövőképbe.
Ne válaszolj, ne mondd ki,
hiszen szavaink egymásban
születnek, s mint nyakláncon
lógó apró feszületek hordják
velünk az igéket az
utunkon.