Életcsönd egykori magamnak
Információk tárháza vagy,
egy sejted életét se ismered,
anyagcseréd is százszor bonyolultabb,
s mégis te hoznál döntést? Érthetetlen ez.
Mérnök Isten, legább egy technikus,
ki munkájára büszke, s várja, dícsérd,
s ha értenél, a napodat kitöltené
az életed rád szabott, felzengő himnusza.
Ha csöndbe' vagy, s csak megnyilvánulsz
úgy, hogy részeid - csak újjászülnek -
a teremtődés mellékmunkáiban már
büszkeség: a nagy egésznek részese lehetsz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-01-27 10:30:23
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-27 10:30:23