Három nyolcas [öregedő férfihangra]
1. Vakfolt
Üres. Nem lehetne üresebb.
Ütősnek hitte, s most üresebb.
Vakfolt a tudatban. Félelem.
Gyámoltalanság a négyzeten.
Beleáll. Peng, és rezeg benne,
belevágott az elevenbe.
Nem lepi meg, mert megértette,
mostantól fájni sincs esélye.
2. Egyedülivé lett
Karnyújtásnyira vagy szüntelen magadtól,
amióta észleled, rád szűkült a tér.
Érzékcsalódásra hiába gyanakszol —
önvalód tapintod, ha kezed falat ér.
Kívül immár semmi, belül, mi megmaradt.
Veszteségeidnek leltárjegyzéke kész.
Egyedülivé lett a kínos feladat:
úgy érkezni célba, hogy sehová se mégy.
3. Mégis: megérinteném
Van ami lehetne, noha
nincs. Hiánya ettől goromba
tény. Áthatolhatatlan
korlát. Mégis: megérinteném.
Persze, ezzel, ahol a part szakad,
vagyok. Keresni jobb alkalmat?
Minek? Csak egyszer megtapintani!
Ebben a korban már az is valami.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-25 00:05:06
Utolsó módosítás ideje: 2017-12-25 01:04:43