NAGYTAKARÍTÁS
Mi ez a nagy sírás-rívás?
Mi van ma? Nagytakarítás!
Pókocskáink három hétre
most költöznek el vidékre!
A porszívó kutat, szagol,
mit szippanthat be valahol.
Könyvek, fel a polcra, kérem!
Egy se heverjen a széken!
Helyre csücsül puffancs párna,
mintha törökbasát várna.
Fürdőt vesznek az ablakok, -
s mind lelkesen fénylik, ragyog.
A kis Gizi bútort ápol.
Derék munka a javából!
Kistestvére a csöpp Miki.
Siet ő is segíteni.
Ha ő segít - node, hibás?! -
nagyobb lesz a takarítás!
Gizi szája füléig ér:
Ha már lúd, hát legyen kövér!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: KENCEFICE (BUDAPEST, 1997)
Kiadó: PALLAS STÚDIÓ