A BILEND-BOLOND EMBER
Mondták: Itt a kávé!
Ő meg szólt: A lábé!
Lábát belelógatta
és hogy igyon - nógatta.
Mondták: Itt a borsó!
Ő meg kért egy korsót.
Borsót pöckölt korsóba,
s egyre borsozta, sózta!
Mondták: Itt az óra!
Igy szólt: Van-e orra?
S habár ez modortalan:
otthagyta, mert orrtalan.
Mondták: Itt egy varjú!
Ő megörült: Varrjuk!
Ám az nem kívánt varrást...
Még ilyen nemakarást!
Mondták: Itt egy túzok!
Szólt: Én akkor zúzok!
Mérges lett a túzok ott,
bolondon bőrt meghúzott...
Mondták: Ott egy macska!
Szólt: Ahol van, hagyd csak!
Kamrában volt a koma, -
lett ott macskalakoma!
Mondták: Itt a puska!
Szólt: Kapja apuska!
Ő nem kérte a puskát, -
hozzávágta papucsát!
Mondták: Itt a medve!
Rászólt: Bundád vedd le!
Bundát az le nem vetett, -
bolond embert megevett?!
Nos hát, meg nem ette,
csupán kinevette.
Bolondunk meg kolompolt, -
minden fülnek de gond volt!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.