Tértivevényes küldemény Szabó Lőrincnek (00)
Visszanézett akkor, talán lesz költemény,
ültét odahagyva várta szembesülés:
szemüveg nincs rajta – miope – több remény,
nem távlatokba mélyed: a szemlesütés.
Ó, mennyi szépség bennem, jó szándék, hitek,
felelős minden értem, én meg értetek –
utolsó sejtem is agyam alá rendelt,
a teremtett világ, hol magam teremtek –
Visszanézett akkor – és nem lát költeményt –
végülis a világ mi más: én és nem én –
bűzre némi fintor, mosoly az arcokon,
s magam kicsit lehúzva máris távozom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-27 00:01:33
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-27 00:01:33