képzelt időben most
mondtad kemény az élet és meglátszik kopár mezők
eltévedt költő-
lovagjain
én nem tudhatom
nem maradt utánad annyi nyom hogy őrült harcaid megértsem
azt mondtad - akkor is ott maradsz őseid helyén
ha megölnek
az lesz a kitüntetésed
s mikor egy város áldotta neved
és a legszebb nő
te magadból raktál sírfalat
pedig lehettél volna boldogabb
kedves Viszockij
elképzelem hogy Hamletként állsz a színpadon
és körötted lovak dobolnak
már nem nézhet senki bolondnak
a kétkedők meghaltak mind
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-22 22:07:00
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-26 00:16:36