TERC
Szalámi-hurkokat gázolni,
a nehézfémekkel együtt kelni,
bolthajtást csinálni a lovardából.
A kontaktus keresése azzal, ami nyílegyenesen repülne
antennáink bordái közé, ha engednénk,
vagy, ami számunkra kínos,
a direktek kerülője,
ezért hamarosan sztrájkba lép.
A hiábavalóság elkerülhetetlen;
forró enyvünkből hírnév bűzölög,
sárban dagonyázó disznaink oldalát senki sem
vakargatja.
Hiába a tiltakozás, hajcsomóinkban felvértezett hősök bújnak meg.
Micsoda képmutatás: a cinkelt lapok érvényesebbek,
a vajákosok megfagynak a szélcsendben tőle
és zsalugátereink is kínkeservesen
nyöszörögni kezdenek tőle.
Mondani bármit lehet,
mondanám, ám a hidak, ezek az eszelős pergamenek
vonalként felkunkorodnak, mielőtt rájuk léphetnék.
Azzal a valakivel, aki esténként
absztrakt alakzatokat szabadít
rám.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-06 08:52:10
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-06 08:52:10