Asztaliteratúra (jav.)
Tervezzünk apró lényeket,
képzeljük bátran őket el
amint csordájuk lépeget,
és friss, zöld mohából épp legel,
lábuk négy erős láb legyen,
feszüljön szárny a hátukon
hogy minden csöndes ághegyen
akadjon egy, ha ráfujom,
s legyenek apró karmaik,
kapaszkodásra kellenek,
lábuk alatt a szürke szik
léptüket ne billentse meg,
földjük, a Nagy Virágcserép,
kegyes- kegyetlen végtelen,
úgy rejt magába száz mesét,
ahogy azt én elképzelem,
s repüljenek rám néhanap
izzóan színes karikát
- hogy teljen végre az irkalap -
e szárnyas, apró paripák.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-18 19:42:03
Utolsó módosítás ideje: 2017-10-18 19:42:03