MILYEN?
Milyen lehet, ha nyílik
a kék mögötti kék,
s pergetik ezüst szoknyák
tündérek idejét?
Milyen lehet a felhő,
ha szélben lángja van,
s egyszerre szárnyra vágyik
lent minden szárnytalan?
Milyen lehet az őzön
az árnyéktükrű szem,
ha benne szalamandrák
hűsölnek csendesen?
Milyen lehet az ének,
a rét feletti rét,
mit hangszálakból szőnek
szálló bogármesék?
Milyen lehet, mi hallgat:
a hegy mögötti hegy?
Magasabb? Messzenézőbb?
Sejtőbb? Sejtelmesebb?
Milyen lehet, ha kedvünk
- amit tehetne rég -
nevetve tűzbedobja
múlt jelen tyúkperét?
Milyen lehet - tüzesebb
a tűz mögötti tűz,
vagy békésebb, letisztult
fényeket egybefűz?
Milyen lehet, ha csillag
mögötti csillagok
végén csak egy marad már,
s egyszerre felragyog?
/1970/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.