A toll és a levél
Őszi naplemente: szürkülő fény lep el,
Ősi köd-madzagból rám terülő lepel.
Fakuló színfolttá lett a levél-sereg,
Vakuló fények közt, félhomályba pereg.
Borzongást és fagyot oszt az őszi szellő,
Orrfolyás, zsibbadó törzsek, kéreg-velő,
S lám, köröket fonva ölelnek az ágak,
Lángvörösre gyújtja e szent tűz a fákat,
A gyász éjszakáját fehér tűzbe festjük,
Hunyászkodó éltet szül a halott testük,
Fellobbantják lelkem, már bennem ég a fény,
Eldobhatják már a káoszt, ez új remény:
A toll és a levél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-08-17 22:46:14
Utolsó módosítás ideje: 2017-08-17 22:46:14