MACSKALEGÉNY
Macskalegény mit látott
a patakban? Tíz rákot!
Tiszta víznek tíz rákja
cicánk bajszát levágta.
Később szegény mit látott?
Kutyafülű világot!
Tíz kutyuska megörült, -
kicsipkézett cicafült!
Macskalegény mit nézett?
Hűlt helyét tíz egérnek!
Nos, hogy tíz nincs vagy csak egy, -
szerencsére egyremegy!
Macskalegény bújában
állt nagy kert kapujában.
Palota is látszott ám, -
ott lakott tíz királylány!
Tíz királylány visított:
Nézd, mily édes cicus ott!
Tették selyempárnára,
s vigyáztak az álmára.
Kapott sonkát, pecsenyét,
s kérlelték, hogy egyen még!
Fizetségül dorombolt, -
no, ez néki gond nem volt!
Lett a cica egyszerre
tíz királylány kedvence,
s lett az egész palota
móka-bálok víg hona!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.