Mér' nem a gyerekek szülnek?
Tele álommal, jövővel, széppel -
spárga-valóság nem köti -
léggömbjük szárnyal az égbe - mér' nem
mosolyos gyerekek szülnek?
Minek is - sohasem méricskélnek,
nincsenek összevetésben -
mind ami van velük először: élet -
betegség se halál - mér' nem
játékos gyerekek szülnek?