áldozni fényes tükröket
ha eljön a tavasz
az lenne csak vidám dolog!
virágos fák alatt
a tükrök fényes ezreit
féktelen törni szét
csengő, zsibongó jajszavuk
zengné a messzeség
áldozni fényes tükröket
ha eljön a tavasz
az lenne csak vidám dolog
lobogó ég alatt!
s míg tükörfénytől lángragyúl
a simatükrű tó
elindulna kigyúlt vizén
fehér virághajó