Könyvhét 2017
Lélegzik még a Gutenberg-galaxis:
sokunk számára máig érthető,
mit jelent könyvügynök, könyvmoly, könyvkötő;
olvasgat néha hentes, suszter, taxis.
És bár a csökkenés mégoly tetemes,
még ne siránkozz, költő, ne temess!
Elég, ha akkor csordul ki a könnyed,
mikor a Főtéren fellobban a máglya,
s az Álomtitkár csicskása a könyved
gúnyos vigyorral és kezének könnyed
mozdulatával a tűzterébe vágja,
ahol a lángnyelvek a zsákmányul ejtett
kötetre nyalják a túl sok Fahrenheitet,
legyen bár gerince tűzött vagy ragasztott.
Serceg a máglyaláng, pattog, sistereg;
a pernyét majd az égi mesterek
szomorú színű könyvbe kötözik.
Megúszhatod, ha követed a kasztot:
nincs már oly messze az Ötvenötödik.
De jaj neked, ha azt is elmulasztod!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-06-11 17:52:18
Utolsó módosítás ideje: 2017-06-11 17:52:18