ÉVEK
hó száll a sötét óra-számlapokra
bundában jár a januári tél
s a visszaúton hideg februárral
találkoznak a bölcs háromkirályok
de élednek a fák a márciusban
kitűnhet még: nem volt szavunk hiába
úgy öltözik az április a szélben
mint kedveséhez siető legény
ha zászlóját egy új május kibontja
az áttűnő piros szöveten át majd
tisztábban látjuk közös tetteinket
s a te arcodat, teljesebb szabadság?
mit június és július beérlel
s fényvilága az augusztusi nyárnak
átnyújtja-e az ízesebb gyümölcsöt
a szeptemberi-októberi ég?
hát siessünk eltévedt csillagok közt
egy új november újult csillagához
a decemberi bölcs háromkirályok
mosolyával majd ott találkozunk
/1967/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.