Lelkes Miklós
MANÓS MONDÓKÁK
1.
Áspis, jáspis, kaláris,
gyere Máris, de máris!
Dimb-domb, dongó, dominó,
megvagy már te kis manó!
2.
Makacs macska, malacorr!
Malac visít, node hol?!
Miért száll miaócska?!
Macska hátán manócska!
Másik manó, kicsit rossz,
malacorrot csiklandoz.
3.
Manó Pali
pelét lelt,
később sárba
tenyerelt,
eliszkolt a
peléje,
Pali már el
nem érte!
Manó Peti
egeret
fogott, ügyes
e gyerek!
Ám egy kőben
elbotlott, -
s a farkincás
megugrott!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|