Pityke őrmesternek tisztelettel jelentem
Miközben ökölbe szorított kézzel kerülgetem a pirézeket
asztma sprayt szopogatva, kedvem támadt kurjantani
egy nagyot. Egyszóval ripityom! Ripityom kedves barátaim,
szervusztok elvtársak, áldás békesség mindenkinek!
Még nekem is.
Nem idegeskedem. Nincs miért.
A kocka el van vetve. Minden út Rómába vezet, s a hét-
szer hét szűk esztendő után biztosított a Kánaán. Együtt
mindenre képesek vagyunk! Megállítjuk azt is, ami
nem mozog. Bevesszük a kártyavárakat a kaszinókban.
Kutyából csináljuk a szalonnát és szakmát adunk az írástudatlanok
kezébe. Nem ám ceruzát!
Apropó! Mi sem politizálunk az iskolában.
Ha az órán fölhorkant egy gyerek ijedten pisszegünk: Voldemort
nagyúr nevét szádra ne vedd! Majd csendesen Hitlerre
tereljük a szót. S az utolsó órát imával zárjuk. Akkor a
hihihi lányok és poén partizánok szövetsége felbomlik. - Osztály vigyázz!
Oszolhatsz! - Oszlatunk. Krétacsiga csíkot húzunk a közös
jövő felé, majd kollektív kézmosás után naplóba véssük:
Bevégeztetett!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-04-26 10:19:55
Utolsó módosítás ideje: 2017-04-27 19:24:56