Babonázna még
Zsebre dugott kézzel sétálok, hátra.
Csörög a köznapok kínzó kutyalánca.
Észrevettem a könnyű igazságot,
emberek vannak, utcák, kipárolgások,
gyors autók s viszketés a bőr alatt:
a pénz póráza enged, úgy vagyok szabad.
Kicsi ország, én odébb lakom nálad,
káromkodni kell, mert szidják az anyámat.
Ami lassabb, egyszerűbb, ezek tények.
Nincsenek népdalok, nincsenek tündérek,
óriás pupillák - magasztosulni fel,
most nem lehet szeretni, most csak dugni kell,
a szív magtalan, bár babonázna még.
De babonázni nincsenek varázsigék.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-01-23 15:20:41
Utolsó módosítás ideje: 2017-01-23 15:20:41