fohász a körforgáshoz
láttam ahogy tegnap lepkéket engedtél
és ma reggel befújtad köddel a Bakonyt
vakon sípoltak a mozdonyok
keresték az állomásokat
mert mindent elrontottál az ősszel
legjobban a szép kerteket féltem
és a házak lakóit
mikor majd télkutyákat engedsz a tetőkre
de kérlek most várj még ha Isten prédának adta is
engedd hogy beszéljek a fákkal
hogy elmondjam mennyire szeretem őket
az almát a szilvákat és a vén diót
s hogy maholnap melléjük temetkezem
nem baj majd kihajtok velük tavasszal
szereztem jogot
teremhetek dióillatodban szilvakék eged alatt
amíg csak tart a mindörökké
de kérlek még várj kicsit
amíg elkészülök
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-10-11 15:33:45
Utolsó módosítás ideje: 2016-10-14 13:38:01