azt mondták
Krisztus képe mozgott a falon
mikor Nagyanyám kezébe születtem
pólyám csipkékkel ölelte
és a novemberi konyha-melegben
rám adta ősei nevét
Julianna
Mária
ima voltam neki
hát hordom mint királyokét
ha ott lehetnék most is
álmomban persze
látnám azt a képet ahogy leesik
az ágyra
nem keményre
megférnénk
Nagyanyám széles vánkosán