Kedvesem orrplasztikája óta
gyászolok.
Mint mikor halott nőkbe
voltam szerelmes.
A hangja sem ismerős.
Nem úgy horkol.
Nem szagolja meg a kávét.
Nem gyújt rá.
Nem lóg a nózija a levesbe.
Velem él, de már nem ő az.
Virágokkal borítom, mosolyog.
Szájában csontfehér szirmok.