A kertben-javítva
A kertben
derékszögben törtek meg
a fénynyalábok.
Vártam, mikor térnek be hozzám;
csúsznak le a szakadt tapétán.
Napokig nem jöttek.
Kutyám gombszemekkel
nézett rám a szemközti fotelből,
csuklott egyet, mintha biztatna,
tarts ki, jönnek majd.
Még az ablakokat is megpucoltam.
Hátha könnyebben bejutnak.
A haszontalan várakozásban
elbóbiskoltam.
Bejött anyám a konyhából.
Fogd meg a karfát – mondta
Apád ma délelőtt
meghalt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Irodalmi Jelen, december ,
Feltöltés ideje: 2016-04-11 15:16:03
Utolsó módosítás ideje: 2016-04-11 15:16:03