KÖZELGÕ NYÁR
Már nemsokára nyár lesz , jó meleg ,
a cseresznye pirosa integet ,
s majd sejtelmes , hallgató lomb alól
kiváncsi kakukk kéklő hangja szól.
Ha nyarat várunk - várjuk önmagunk.
Lélekmélyben álomtűzből vagyunk ,
akár a nyár , melynek esti egén
álmot gyújt ki csillagos költemény.
Nyarat várnék , ha volna még nyaram ,
de égboltom már bús-csillagtalan ,
s erdőre , rétre kérdő csend leül ,
s a válasz hallgatásba menekül.
Már nemsokára nyár lesz , jó meleg ,
s piros cseresznye másnak integet ,
s kék kakukkhang hallgató lomb alól
más szívhez szól csak , ha olykor kiszól.
Nyarat vártam , - s bevártam önmagam?
Égboltom fáradt , bús , csillagtalan ,
s a volt-álmok , kihúnyt tüzek helyén
sötét kereszt és könnyes költemény.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.