(telek udvar kert)
(telek udvar kert)
Kezdetben volt a föld
A mező a rét a legelő
a föld egyetlen szeletkéje
Aztán emberek jöttek
Kezükben szerszám lábuknál karó
A térből kimetszették a síkot
kerítést húztak köré
Aztán elmentek s a föld
átváltozott telekké
A telek sarkában tábla szökött szárba
Hirdette: Eladó!
A telek már nem volt árva
fű nőtt ki silány földjéből
gaz ingatta fejét a nap felé
A telekből ház nőtt az égig
körötte fa bokor virág
A ház mellé padokat raktak
napernyőt melléjük
A padokon emberek ültek
mindez egyszerre volt
föld telek kert
körötte házak
Újabb emberek jöttek
lassan szűnt meg a ház
a kert körötte a telek
Az udvart elhagyták az árnyak
mindent elnyelt a föld
a feledés néptelen udvara
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-02-15 10:14:26
Utolsó módosítás ideje: 2016-02-15 10:14:26