Forró nyári este
Jucának
A szavak kusza, vak rendben foszlanak ki
számból, s a hőségtől úgy buggyannak elő,
mint a kérges fából kiizzadó gyanta.
Mindez Érted folyik. De mivel perzselő
tekinteted miatt botladozik a bók,
ilyen nyári estén jobban esik a csók.
Szemedet a lenge pillák
szemfedőként betakarják,
de a bogár barna szine
akárcsak a sült gesztenye.
Kívül kemény, belül puha,
s izzik, mint a galagonya.
Nem tudok figyelni másra,
ez késztet a vallomásra:
Te vagy az én Múzsám, s én vagyok a macsód!
ilyen nyári estén jobban esik a csók.
Lihegve elomlik kócos hajkoronád,
s fülünkbe zsong halkan a tücsökszerenád.
Szendergő szívünket felborzolja a szél,
s szavak helyett néhány mozdulatunk beszél.
Fejem körbefonják finom, kecses kacsók,
ilyen forró estén jobban esik a csók.
2003. augusztus 15-6.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.