Neon
A buggyanó neon most hószínű
kórházi lepedőbe gyűrt Mária
fényes hátú, sosem valószínű
az éjben nem olvasztaná se bor se pária
A városi szent totem meg sem rezdül
ott áll a téren, lovasszobor
kulcsos gyerek lehet, sosem serdül
fölötte a város karácsonyfája halott csokor
Teremtésmítosz a lámpák kiömlése
a plakátfiúkat ahogy körbenyalja
és azok szakadása és minden rése
agyi orgazmustól van
És mohón zabálunk e kifolyásban
király a prizmahasú média-isten
mátrixba fűz, folyunk az árban
paneltereken át
ahol szétbomlásra esély sincs
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-12-13 12:14:28
Utolsó módosítás ideje: 2015-12-14 20:32:25