Nem tudok mást
Sok pénze sok nagyúrnak van,
elég pénze csak szegénynek,
az nem lehet boldogtalan,
akinek nem gond az ének,
aki tudja, a boldogság
nem a gazdagságból fakad,
tudja, csak egy az igazság,
elfogadni csak azt szabad.
Akinek, ha két élete
vagy több lenne, felesleges,
mert több lenne a végzete,
miből egy is rettenetes.
Legtöbb időm azzal vész el,
több időt akarok nyerni,
úgy szerethetek elégszer,
úgy tudok csak megfelelni,
ha az ítélőképesség
viszonyul a tisztességhez,
ki tudom mondani: elég,
emberségem visszakérdez,
nagyon sokféle akarok
lenni vagy csak tökéletes
abban az apró csodában,
ami gyönyörű, végzetes.
Amit a pillanattól nem
fogadok el, az öröklét
sem adhatja vissza nekem,
s megtöri az isten kedvét,
mert ismerni sokkal könnyebb
a jót, mint végig követni,
nem akarok én se többet,
nem tudok mást, csak szeretni.
2015. október 30.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-10-30 02:54:53
Utolsó módosítás ideje: 2015-10-30 02:54:53