Romulus városa
Rémusz, fényes iker, hol vagy, jó angyali pásztor?
Római polgár emlékszik ma reád, szép, drága iker, most
meghaltál bátyád keze által, mennyei pompa
nem kísért utadon már, hív az öröklét. Romulus,
római polgár, hírneve árán öccse halálán hangtalan éjben
szól a harangszó, Rómád áll már, vár az örök kikeletben,
fénye dicső, eleven és mégis? nem félsz? római áldott?
Nem félsz? éjszaka öblén már merev árnyék
vagy. Nem félsz? Fényből ha kiállsz maradandó
nagy bűnt, mert a halál és rémuszi öldöklésed
rádveti, ó, Romulus, Rómánk fejedelmét áldjuk, földi királyunk!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Ezredvég, július-augusztus,
Feltöltés ideje: 2015-09-01 15:46:12
Utolsó módosítás ideje: 2015-09-01 15:46:12