kéz érintése nélkül
ki önkezével várat kíván építeni
tudnia kell nagy fába vágja fejszéjét
semmi jó nem származik abból
ha vér és izzadságcseppek tapadnak
a kőhöz melyből bábel emeltetik
isten lehelete ráfuvall és összedől
majd a nép a félelemtől egy időre
szétszalad de a haláltól új erőre kapva
rendre rakja egymásra a követ mint
igahúzó tanulatlan ökör vagy hamis követ
halott kezek halott várat építenek
még ha asszonyt falaznak is bele
nincs az a habarcs ami összetartsa
reggelre már csak rom lesz belőle
sorsod köveit egyenként rakjad
és isten lehelete legyen a kötőanyag
téglát téglára követ kőre mindig
csak egyet lépve előre megállva
levegővételért és megcsodálni azt
amit isten keze alkotott és hálából
ezért készíts neki templomot csak úgy
kéz érintése nélkül a szíved szegletén
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-08-31 07:04:13
Utolsó módosítás ideje: 2015-08-31 07:04:13