Pára a neve
Légnemű víznek pára a neve.
Ringatja kincsét tenger feneke.
Meggyökereznek az égben a fák.
Ráncos a föld, úgy öleli magát.
Gondozza kincsét tenger ülepe.
Kalózok ágya cápa teteme.
Villog az égen a távolság.
Lidérc egy kútban keresi magát.
Égre mutatnak ujjukkal a fák.
Ujjong a szél, ha kergeti magát.
Falombok kérdik, sír-e ma velük.
Hogyha elérik, ég a levelük.
Árad a víz, de szorítja a gát.
Bölcs bolyong körbe, keresi magát.
Ha légben a pára, vízbe vele.
Őrizze titkon tenger feneke.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-08-21 00:32:33
Utolsó módosítás ideje: 2015-08-21 00:32:33