HA SZILVI RAJZOL...
Szilvi rajzol. Kisiskolás leányka.
Rajzán mindig a Szépség álmodik
álmot , amelyben jókedv szerteszórja
csengő , szilaj , huncut csillagait.
Ha Szilvi rajzol , gyermekkor-időbe
visszatérek , míg művét nézem én.
Égtánc , virágdal , tárt tavasz-szabadság:
minden rajza gyönyörű költemény.
Ha Szilvi rajzol , ámul az Idő is:
csodákra veti siető szemét.
Nyulacska fut a zöldön át a kékbe ,
mit átölel közeljött messzeség.
Ha Szilvi rajzol: nincs Jelen. A Szépség
Jövőt álmodik , dús álomvalót ,
mely mégis itt , ingó , tűnékeny létben:
öröm békéjét , szívdobogtatót.
Szilvi rajzol , s minden évszak tavaszban.
Rajzán a csend is él és hallható
az ősz piros zenéje , majd a forrás
meséjére kigyúl a téli hó.
Szilvi rajzán a rókamosoly-nyárban
szintén tavasz: a kakashang-taréj
felhőre ugrik , s lent , zászlós füvek közt ,
árnyékot lobbant , lobogtat a szél.
Hidd el: a Szépség mindig hihetetlen ,
s míg Szilvi rajzán lelke felragyog ,
volt-álmokból , s újakból egyre hullnak
szívemre békét csengő csillagok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.