ÖTVENHAT
Szájtátiak. Szónokol valaki
a múltból , s mai Hazudós Lali ,
s a Gőg-király álszent képe ragyog:
- Imádkozzatok , s rám szavazzatok!
Kép és hang együtt. Szétfröccsen a sár.
Nagyeurópás , tarka papagáj
rikoltja buzgón mit a gépezet
csábos dollárkezével beletett.
Igen. A múltra ráfröccsen a sár ,
s a nem-úgy-voltból úgy-voltat csinál
ravasz prókátor , mókás róka és
múltból-jelenből jött sok más csibész.
Forradalom? S az eredménye - ez?
Recseg , forog a sok-sok hanglemez ,
de tény a tény , s hamis szónál a szó
világosabb: büntetlen a csaló ,
"jogállam"-ban , mint hal a vízben , él ,
de alamizsna csupán csak a bér
annak , aki most dolgozik , - de hát
hol is kereshetné az igazát?!
Forradalom? Most felszín , cifraság
címer , zászló , - az igazi hazád
hol is keresd? Hol van az a haza?
S ez most melyik mammutcég gyarmata?!
Forradalom? Ki e jelenre néz ,
s tudni akar , tudja: sok rossz színész
egy rossz drámát játszik neked , nekem ,
- de ez csalás csak , nem történelem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.