REJTÉLYEK
Bogáncs lilája sötétebbre váltott ,
s fűszálak hátán csöpp , ingó világok
nyitották szembogaruk égre , tágra:
véges árvák a végtelen világra.
Nem ismerték fel , de - mindenki árva.
Minden világ csak látszatok hazája.
Alkonypiros ha ellángol a széllel ,
kigyúl a csillag , melyet könny vezérel.
Fényarcú holdhoz fűszál áthajolhat ,
de örömében ott a bánat-holnap.
Miért? Kérdés van , válasz nincsen rája.
Minden világ a rejtélyek hazája.
Rejtély a forgás. Rejtély a megállás.
Csillagtalanban égő csillagvárás.
S az is: miért ha lendül csodák szárnya
a látót mégis fájdalom alázza.
Előbb-utóbb félelmes lesz a messze.
Felsír a lélek csillagos szerelme ,
s jajdul , lángol bús alkonypiros széllel ,
s csillagot fent , lent már csak könny vezérel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.