KÖLTÕ É S BÖLCS
Költõ és bölcs /és bölcs költõ akár/ ,
ha sok maszlagot falt a birkanyáj ,
bárhogy beszélhet , vért buggyant a nap ,
s hajnalokban is ott az alkonyat.
Költõ és bölcs /és bölcs költõ akár/
szólhat ugyan , mikor bámul a nyáj ,
de mit érhetnek értelmes szavak ,
ha a pásztor ördög markába csap?
Költõ és bölcs , lant és prófétaszó ,
s a csillag is , égi útmutató ,
hiába , ha ördögé lett a táj ,
s isten nevében Sátán a király.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.