Gettó
A boltos öregasszony
fia csak kasszírozni megy vasárnap esténként,
a nehéz söröket anyja cipeli hétfőtől péntekig.
Púpos háta leszakad, liheg,
orra szájába lóg, taknyát issza.
A szombat az enyém,
a klezmer-rádió egy lassú gettódalra kezd.
Kitéve a zárva-tábla,
Forralt bor még van, de nem eladó, mi hörpintjük be.
Táncolunk, én se tudok, ő se,
külön élvezet a Balerinát botlábúval csalni.
Gryllus-nóta jön, egyetértünk abban,
hogy Dorkát nagyon ki kéne nyalni.
Azt mondja, mindig ilyen lányt szeretett volna,
nem esik jól, hogy nem olyat, mint én.
Nekem se ő vágyaim netovábbja,
de legalább közel lakik. Hatig az üzlet az úr,
utána mindent szabad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-06-22 16:54:17
Utolsó módosítás ideje: 2015-06-22 16:54:17