ÚJ KENYÉR
Ó , új kenyér , álomcsöndes-meleg!
Madárhangsort sodor a föld felett
bőingű szél , s rajta nap küldi át
bevégzett munka fáradt mosolyát.
Ha föld , nap , eső , munka összefog
barna héjon majd új ünnep ragyog ,
s az este elhoz csillagos eget:
álomcsöndesen békés-meleget.
Most messze-messze mindez , új kenyér!
Nyárünnep arcán is átnéz a tél ,
s bár dísztükrös szó villant látszatot ,
hány csillagon hűvös könnycsepp ragyog!
Mégis: Új Kenyér , munka igaza!
Szívek mélyén másik , közös haza ,
s egyszer úgy küld majd föld , nap , messzeség ,
mint eljövendő béke követét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.