TERRORISTÁK
Igaz célhoz ily tett? Csak véres szégyen ,
s új szégyenhez és vérhez elvezet.
Bomba robban testén , s ártatlanokból
szintén szakít szívet , lábat , kezet.
A bosszú jön a másikból. Ó , hánynak
mit sem tanít múltbéli szenvedés!
Ágyú a válasz. Itt-ott hull a bűnös , -
de ártatlanból szintén nem kevés!
Mit törődik vele! Azt hiszi: gőgjét
megérti majd , s üdvözli a világ ,
s ahelyett , hogy emelné tiszta égig ,
csak beszennyezi furcsa csillagát.
Az igazság - mi oly ritkán kelendő - ,
véres , könnyes. És egyszerű. Nagyon.
Egyik: elvakult baromként tudatlan ,
másik,"művelt" bár - és mégis barom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.